Autógázkút kereső Gázrendelés

Térkép alapállapot  

Találati lista

Újabb LPG-kutak nyíltak az országban

Tovább bővült a magyarországi LPG-kutak hálózata. A Prímagáz az OMV-vel kötött stratégiai partnerséget, amelynek keretében 15 kút már megnyílt, további 12 telepítése pedig jelenleg zajlik. Az autógázt használók egyre növekvő táborának jó hír, hogy a gyorsforgalmi utak, autópályák ellátottsága is javul a közeljövőben, így a hosszabb útra indulóknak sem kell letérniük az autópályáról.

Bővíti autógázkút- (LPG) hálózatát a Prímagáz, az OMV kutaknál nyílnak újabb autógázos állomások. Már 15 olyan OMV-kút üzemel országszerte, amelyeknél autógázt is kiszolgálnak, és további 12 telepítése zajlik jelenleg is. A már működő kutak listáját itt is megtalálják, a keresőt folyamatosan frissítjük.

A közelmúltban megnyitott állomások közül 3 Pest megyében, 2-2 Budapesten és Győr-Moson-Sopronban, 1-1 pedig Szabolcs-Szatmár-Bereg, Baranya, Bács-Kiskun, Tolna, Zala, Komárom-Esztergom, Jász-Nagykun és Fejér megyében üzemel.

OMV autógázkút

A további bővítés során előtérbe kerülnek az autópályák, autóutak. Az M1-es, M3-as és M5-ös sztrádákon 2-2 állomás kialakítása zajlik. Ezeken kívül Balatonlellén, Szentendrén és a főváros XVII. kerületében, valamint Csepelen is telepítünk új állomásokat.

Ha ezeket átadják, akkor már 27 OMV-kútnál lehet a Prímagáz termékét tankolni. A stratégiai együttműködés kialakításakor fontos szempont volt, hogy olyan partnert válasszunk, amelynél a kiszolgálás és a már meglévő infrastruktúra is magas színvonalú. Ez vonatkozik a kiszolgálás minőségére, az üzemanyagok összetételére, a tisztaságra, a shop kínálatára. Az OMV számára plusz hozzáadott érték, hogy a vendégek ezentúl LPG-ért is megállnak majd náluk.

Fontos figyelmeztetni mindenkit, hogy autógáz tankolásakor Magyarországon egyelőre mindenhol igénybe kell venni a kútkezelő közreműködését. Annak ellenére így van ez, hogy a feladat nem sokkal bonyolultabb, mint a benzines, vagy a gázolajos autók töltése, és veszélyesebbnek sem mondható. Az LPG tankolása mindössze 3-5 percet vesz igénybe, semmivel sem többet, mint a benzin, vagy a gázolaj esetében. Különösen annak kell erre odafigyelnie, aki tartósan külföldön él, dolgozik, és hozzászokott, hogy Nyugat-Európában már jellemzőek az önkiszolgáló LPG-töltőállomások.

OMV LPG

A hazai autógázkúthálózat töretlenül fejlődik, bár ez az ütem még elmarad a nyugat-európai országokétól, de jól jelzi, hogy egyre nagyobb az igény itthon is a takarékos, tiszta, környezetbarát energiára. Az autógáz sokkal jobban tartja az árát, mint a benzin, vagy a gázolaj. Még a tavalyi jövedékiadó-emelés után is sokkal inkább megéri ezt tankolni. 

Hazánkban a mai benzin- és gázolajárak nagyságát figyelembe véve autógáz-üzemanyaggal 30-40 százalékkal olcsóbban tehetünk meg 100 kilométert. (Számolja ki, hogy önnek megéri-e autógázra (LPG-re) váltani, használja autógáz kalkulátorunkatAz autógáz környezetbarát, hiszen a károsanyag-kibocsátása töredéke, mint a hagyományos üzemanyagú autók esetében. A gázüzemanyagok a magas oktánszám miatt nem tartalmaznak kopásgátló adalékanyagokat, ennek eredményeként nem is kerül a környezetbe ezek égésterméke sem. A gáz teljesen elkeveredik a motorba jutó levegővel, tehát tökéletes az égés. Amellett, hogy ez jó a motornak, a kipufogógázban kevesebb a rákkeltő vegyület, szilárd részecskét pedig egyáltalán nem tartalmaz.

Használjon ön is autógázt, hoszen megéri. Olvasson további információkat erről: az autógáz használata.

Tapasztalatok szerint a futásteljesítmény függvényében másfél-két év alatt térül meg az átalakítás költsége, ha csak az üzemanyag fogyasztását számoljuk. Igazából az átszerelés gázüzemre olyan értéknövelő beruházás, amely a kocsi eladásakor is érvényesíthető. A használtautó piacon jól látható, hogy a gázüzemű autók ára magasabb, mint az azonos korú, kategóriájú benzines, vagy dízel autóké. Csaknem annyi a különbség, amennyibe a beszerelés kerül, még idősebb autók esetén sem nagyon változik az arány.

Tudja, hogy hogyan készül az autógáz?

Kérdése van az autógázról (LPG-ről)? Itt megtalálja a válaszokat: autógáz - fontos kérdések és válaszok.

Autógáz


Üzemeltessen autógázkutat

Rendelkezik megfelelő nagyságú és műszaki adottságú területtel, ami forgalmas helyen található? Szeretne új bevételi lehetőséget? Üzemeltessen autógázkutat!
Vegye fel kollégáinkkal a kapcsolatot az alábbi űrlapon és kérje ajánlatunkat!