Autógázkút kereső Gázrendelés

Térkép alapállapot  

Találati lista

Tovább bővül 2040-ig az autógáz használata

Kutatások szerint világszerte trend, hogy az autógyártók keresik a környezetbarát, kis fogyasztással járó megoldásokat, miután egyértelmű, hogy a benzin és a gázolaj használatát vissza kell szorítani. A motorizáció új világában az elektromos hajtás mellett az LPG autógáz és a bioüzemanyagok lesznek a nyertesek.

Növekvő trend az LPG piacon

A motorizáció fejlődését modellezte a következő 25 évben egy német tanulmány, amely szerint 2040-ig fokozatosan visszaszorulnak a benzines és a dízelautók a piacon, ugyanakkor előtérbe kerül az LPG használata, valamint a bioüzemanyagok és az elektromos hajtás. A gázautók piacán többségében még mindig a használtautók átalakítása jellemző, bár már szinte minden márka piacra lépett gyári gázüzemű autókkal. Csak hogy néhányat említsünk, a Skoda már 2007 óta készít gyári LPG-s Octaviát, Roomstert és Fabiát. A Fiat a Panda és a Grande Punto modelleket, a Chevrolet a Cruze és Orlandó típusait is szereli gázos kivitelben. A lista állandóan bővül, hiszen a gyártók rájöttek, hogy nagy kereslet mutatkozik az új autók piacán is a gázos kivitelekre.


Üzemeltessen Ön is autógázkutat!
Vegye fel velünk a kapcsolatot a további információkért


A vásárlók szeretik, ha az autó birtokba vételétől kezdve spórolhatnak a hajtóanyaggal, nem kell 1,5-2 évet várniuk arra, hogy az átalakítást követően megtérüljön a befektetés. (Természetesen azért az új LPG-s autók is többe kerülnek némileg, mint a hagyományos benzinesek.)

Autógázkút LPG tankolás

A gázautók piacát a flották pörgethetik fel, ezek a beszerzések egyszerre nagyobb volument jelentenek. A céges autók jellemzően többet futnak a magáncélra használt kocsiknál, esetükben hamarabb megtérül a többletköltség, amelyet az LPG-s autókért ki kell fizetni a benzineshez képest. Tovább növeli a gázautók előnyeit a cégek számára, hogy kevesebb a várható karbantartási költség, mert az LPG tisztábban ég el, mint a benzin, vagy a gázolaj, így kevésbé károsodnak a forgó-kopó alkatrészek, nem keletkezik annyi lerakódás.

A Shell tanulmánya azt prognosztizálja, hogy a kormányok további támogatásokban részesítik az alternatív üzemanyagok felhasználását, köztük az autógázét. Ez összhangban állna a nemzetközi klímavédelmi törekvésekkel, amelyek visszaszorítanák a CO2 kibocsátást. A prognózis szerint 2040-re Németországban 25 százalékkal nő a gázautók aránya a jelenlegihez képest, ami 6,3 millió járművet jelent majd. Ezzel a gázautók részesedése a teljes piacon 15 százalékos lesz.

Üzemeltessen Ön is autógázkutat!
Vegye fel velünk a kapcsolatot a további információkért


Üzemeltessen autógázkutat

Rendelkezik megfelelő nagyságú és műszaki adottságú területtel, ami forgalmas helyen található? Szeretne új bevételi lehetőséget? Üzemeltessen autógázkutat!
Vegye fel kollégáinkkal a kapcsolatot az alábbi űrlapon és kérje ajánlatunkat!