Autógázkút kereső Gázrendelés

Térkép alapállapot  

Találati lista

Ritkábban kell ellenőriztetni az autógáztartályokat

Jó hír a gázüzemű autók tulajdonosainak, hogy a jövőben ritkábban kell ellenőriztetni a járművekben az autógáztartályokat.

A cseppfolyós gáznál korábban 15 év volt a tartály maximális élettartama, ez most 20 évre nő, vagyis jó eséllyel akkor is végigszolgálja egy kocsi élettartamát, ha az autó új korában építik be.

Autógáz (LPG) tartály
Az autókba beépített gáztartályokat jelenleg háromévente kell ellenőriztetni, a jövőben ez az időszak várhatóan négy évre módosul – a nemzetgazdasági miniszter erről szóló rendeletének tervezete a kormány honlapján jelent meg. Az autógáztartályok élettartamát a gyártó határozza meg, jelenleg a cseppfolyós gázoknál legfeljebb 15 év, míg sűrített földgáznál és az egyéb gázoknál 20 év. Az új javaslat egységesen 20 évet állapít meg.

Autógáz (LPG) gáztartály
A tervezet minden gázfajtánál 10 évig engedi meg a használati idő hosszabbítását. A gyártástól számított 10. év lejárta előtt minden tartálynál szerkezeti és szilárdsági ellenőrzést kell végezni. Amennyiben a tartály megfelel a követelményeknek, úgy még 10 évig használható.


A négyévenkénti ellenőrzés szemrevételezéssel történik és így kell elvégezni az esetlegesen bekövetkezett baleset utáni ellenőrzést is. A hatósági ellenőr acél beütő bélyegzővel tanúsítja a vizsgálat elvégzését és a tartályon jelzi a használhatóság idejét is. Ebben az esetben a hatósági feladatokat elsőfokon az illetékes fővárosi és megyei kormányhivatal mérésügyi és műszaki biztonsági hatósága, másodfokon pedig – országos illetékességgel – a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal látja el.


Üzemeltessen autógázkutat

Rendelkezik megfelelő nagyságú és műszaki adottságú területtel, ami forgalmas helyen található? Szeretne új bevételi lehetőséget? Üzemeltessen autógázkutat!
Vegye fel kollégáinkkal a kapcsolatot az alábbi űrlapon és kérje ajánlatunkat!