Autógázkút kereső Gázrendelés

Térkép alapállapot  

Találati lista

Okosan válasszunk LPG adaptert!

Folyamatosan nő az autógázkutak száma Európában, a lefedettség immár lehetővé teszi, hogy a kontinens bármelyik részére eljussunk gázüzemű autóval. Arra azonban oda kell figyelnünk, hogy az egyes országokban eltérő adaptereket használnak. Ma már hazánkban is lehetőség van önkiszolgáló tankolásra – legalábbis jogilag – Európa nagyobbik részén pedig szinte biztos magunknak kell megoldanunk az utántöltést. Kellemetlen pillanatokat okozhat, ha nincs olyan adapterünk, amelyre szükség van.

Ma már lehetőség van arra, hogy LPG-s autóval átszeljük Európát. Miután az autógáz sokkal stabilabban tartja az árát, mint a benzin vagy a gázolaj, ezért a költségek is jobban tervezhetők. Az LPG átlagára jelenleg 0,53 eurócent literenként, vagyis mintegy fele a benzinének.

LPG tankolás

Arra azonban oda kell figyelni, hogy Európában különböző típusú adaptereket használnak, emiatt a kontinens egyes részein azzal szembesülhetünk, hogy nem jó a csatlakozónk. Ez akkor lehet különösen kellemetlen, ha önkiszolgáló a töltőállomás és nem tartanak megfelelő átalakító adaptert. Ha több, különböző adapter használó országon átutazunk, erre is gondolnunk kell. A csatlakozók a PrimaNeten is beszerezhetők. Nem nagy költség, de ha elmulasztjuk megvenni, kellemetlenséget okozhatunk magunknak.

LPG adapterek

Autógáz-adapterekből négy típust gyártanak, ezek az ACME, a DISH, az Euro és a Bayonet. Ezek közül a DISH a legelterjedtebb, jó hír, hogy Magyarországon is ezt használják, persze ez nem köztudott, hiszen sokáig csak kútkezelő végezhette a töltést.

Összesen 31 európai országban használhatjuk, tulajdonképpen Európa nagy részén jó ez a szerkezet, de például Németországban, ahol csaknem 6000 töltőállomás működik, ACME adaptert használnak, a magyarok másik közkedvelt célpontján, Nagy-Britanniában pedig Bayonet az elterjedt. Érdemes előre tanulmányozni, milyen adapterre lesz szükség az adott országban. Ezt megtehetik például a következő linken:

http://autotraveler.ru/en/spravka/lpg-price-in-europe.html#.V0Ly7ZGLTct

Felkeltettük érdeklődését az autógázkutakkal kapcsolatban?
Üzemeltessen Ön is autógázkutat! Kiváló befektetés viszonylag gyors megtérülés - A részletekért vegye fel a kapcsolatot kollégánkkal az alábbi űrlapon keresztül


Üzemeltessen autógázkutat

Rendelkezik megfelelő nagyságú és műszaki adottságú területtel, ami forgalmas helyen található? Szeretne új bevételi lehetőséget? Üzemeltessen autógázkutat!
Vegye fel kollégáinkkal a kapcsolatot az alábbi űrlapon és kérje ajánlatunkat!