Autógázkút kereső Gázrendelés

Térkép alapállapot  

Találati lista

Jelentős megtakarítást jelent LPG-s autóval nyaralni

A nyaralásra készülve mindenki kalkulál, és bizony a költségek között jelentős tétel lehet az üzemanyag. Kiszámoltuk, hogy egy átlagos fogyasztású autóval mennyibe kerülne benzinnel, vagy LPG-vel megtenni az utat. Kiderült, hogy már egy balatoni kiruccanás során is jelentős megtakarítást jelent az autógáz használata.

Az egyik legnépszerűbb – nyáron kihagyhatatlan – úti cél a Balaton, ezért oda tervezzük képzeletbeli túránkat. Budapesttől Siófok 110, Balatonfüred 125 kilométer autópályán, Keszthely pedig 187 kilométer. Átlagosan 150 kilométeres úttal számoltunk, figyelembe véve azt is, hogy nem mindenki a főváros irányából közelíti meg a tavat.

LPG autóval nyaralni

Autónk fogyasztása 9 liter autópályán, amennyiben benzinnel használjuk. Úgy kalkuláltunk, hogy a gázos autó mintegy 10 százalékkal többet fogyaszt literben, az egyszerűség kedvéért 10 literrel számoltunk 100 kilométeren. A benzin átlagára 345 forint, az LPG ára 201 forint. (Az árakat a www.holtankoljak.hu adatbázisa alapján állapítottuk meg, a számok a 2016. június végi állapotot tükrözik.)

Ha tehát csak az oda-vissza út 300 kilométerét vesszük figyelembe, akkor benzinből 27 literre lesz szükségünk, amelyért 9315 forintot kell a kútnál hagynunk. LPG-ből kereken 30 litert fogyasztunk, amelynek ára 6030 forint. Vagyis, megspóroltunk több mint 3000 forintot, amelyből kényelmesen megvacsorázhatunk, vagy megvehetjük a lángost, fagyit, úszógumit. Nyilván, a gázautónak is szüksége van benzinre, hiszen a gázüzem csak akkor működik, ha már üzemmeleg a motor, ám miután kánikula van, percek alatt eléri azt a hőfokot, amelytől már mehet az LPG. A kalkulációnál ezért nem vettük figyelembe a minimális benzinhasználatot.

Minél hosszabb útra indulunk, annál jelentősebb a megtakarítás, ha LPG-s autót használunk. Ha valaki kedvet kapott az utazáshoz, oldalunkon meg is nézheti, hol vételezhet autógázt út közben, vagy a Balaton partján.


Üzemeltessen autógázkutat

Rendelkezik megfelelő nagyságú és műszaki adottságú területtel, ami forgalmas helyen található? Szeretne új bevételi lehetőséget? Üzemeltessen autógázkutat!
Vegye fel kollégáinkkal a kapcsolatot az alábbi űrlapon és kérje ajánlatunkat!