Autógázkút kereső Gázrendelés

Térkép alapállapot  

Találati lista

Hogyan költsek kevesebbet üzemanyagra? (2. rész)

Ha már eltökéltük, hogy átalakíttatjuk az autót gázüzeműre, számolnunk kell bizonyos induló költségekkel. Természetesen mindenkit foglalkoztat a kérdés, milyen időintervallumban térül meg a befektetés. Sokszor felvetődik az a kérdés is, hogy milyen korú autót éri még meg átalakítani, valamint az is, hogy minden típus alkalmas-e arra, hogy gázhajtással is működjön.

Gyári LPG autók

Még mielőtt a gázüzemre alakítás költségeiről szólnánk, azért vessünk egy pillantást az új autók piacára, vagy inkább a nem túl idős kocsikéra. Az elmúlt 8-10 évben ugyanis a gyártók is felfedezték az autógáz nagyszerűségét, és eleve készítenek olyan járműveket, amelyek gyárilag LPG üzeműek. (Természetesen ezekben is van benzines, vagy gázolajos robbanómotor, hiszen az indításhoz, az üzemi hőfok eléréséig ez szükséges.)

A gyári LPG-s kialakítást már egyre több autómárka kínálja. Miután összetett műszaki megoldásról van szó, az induló ár valamivel magasabb, mint a sima benzines, vagy dízelautóké, ez azonban az üzemelés során visszatérül.

Gyári LPG autó, Opel

Figyelem! Találkoztunk már olyan autóhirdetéssel, amelyben megtévesztő módon az szerepelt, hogy gyári LPG beépítéssel rendelkezik az autó, ám érdeklődésre kiderült, hogy utólag építették be, de van rajta gyári garancia. Szóval, érdemes inkább rákérdezni, mert egyelőre ritka, hogy a használtpiacon felbukkannak ilyen autók.


Felkeltettük érdeklődését?
Üzemeltessen Ön is autógázkutat! Kiváló befektetés viszonylag gyors megtérülés - A részletekért vegye fel a kapcsolatot kollégánkkal az alábbi űrlapon keresztül


LPG átalakítás ára

A beépítés költsége függ attól, hogy milyen a befecskendezés típusa, a hengerek száma. A karburátoros autók átalakítása a legolcsóbb, 120-130 ezer forintért elvégzik, a közvetlen befecskendezésesek 180 ezer és 260 ezer között vannak. Érdemes alaposan körülnézni, és nem biztos, hogy a legolcsóbb ajánlat a kedvező. Miután az átalakítás alapvető beavatkozás a jármű hajtásláncába, utána azonnal műszaki vizsgára kell vinni az autót. Célszerű úgy időzíteni az átalakítást, hogy eleve az időszakos vizsga környékére essen, így nem veszítünk ezzel.

Néhány műszaki jó tanács:

• Az autógáz 150-180 Celsius fokkal magasabb hővel ég, mint a benzin. Ez nem okoz semmilyen károsodást egy jól beállított motornál.

• Az átalakítás után 15 000 kilométerrel célszerű visszavinni az autót egy szervizre, ahol megmérik a kompressziót, és kiderül, minden rendben működik-e.

• Az olajcsere-ciklus meghosszabbodik, ugyanis az LPG tisztábban ég, mint a benzin, kevésbé kopnak az alkatrészek.

Minden autót át lehet alakítani gázüzeműre?

Majdnem mindet, de azért vannak olyan típusok, amelyek nem viselik jól. Érdemes a szaksajtóból tájékozódni, hogy a mi autónkat javasolják-e átalakításra. Ízelítőül néhány motor, amely valamiért nem szereti a gázüzemet, az alábbi linken:

http://hvg.hu/cegauto/20100302_autogaz_gazauto_lpg

Ha már kész vagyunk az átszereléssel, levizsgázott az autó, figyeljünk arra, hogy az időszakos ellenőrzésekre elvigyük a gázszettet, ennek hiányában elvész a garancia.

Kezdő gázautósok nyilván nem is figyelték eddig, hogy a környezetükben hol található LPG töltőállomás. Biztosan van a környéken, hiszen országszerte már mintegy 800 helyen lehet autógázt vételezni. A pontos helyszíneket megmutatja a térképes keresőnk, amellyel megtervezhetjük azt is, hol tankoljunk, ha vidékre utazunk.

Autógázkút kereső

A töltés egyelőre nem önkiszolgáló, kérjük a kezelő segítségét, de azért jó, ha figyelünk, hogy csinálja, mert már készülnek olyan állomások, ahol az autós maga tölthet gázt. Erre lehetőséget ad a jogszabály módosítása 2016-tól, amelyről egy korábbi hírben (Indulhat Magyarországon az önkiszolgáló LPG tankolás ) már ismertettük.


Felkeltettük érdeklődését?
Üzemeltessen Ön is autógázkutat! Kiváló befektetés viszonylag gyors megtérülés - A részletekért vegye fel a kapcsolatot kollégánkkal az alábbi űrlapon keresztül


Üzemeltessen autógázkutat

Rendelkezik megfelelő nagyságú és műszaki adottságú területtel, ami forgalmas helyen található? Szeretne új bevételi lehetőséget? Üzemeltessen autógázkutat!
Vegye fel kollégáinkkal a kapcsolatot az alábbi űrlapon és kérje ajánlatunkat!